Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Beleggers kunnen profiteren van goedkoop zilver

07-12-2014, 00:00

De daling van de goudprijs is overtroffen door de nog sterkere daling van de zilverprijs. Beleggers kunnen hierop inspelen door te beleggen in zilver.

De edelmetalen hebben afgelopen jaren niet uitgeblonken op de financiële markten. Een groot contrast met het decennium daarvoor toen goud en zilver schitterden door de drang naar zekerheid in onrustige tijden. Het vertrouwen van beleggers in hun bank werd aan het wankelen gebracht door de financiële crisis die uitmondde in ‘De Grote Recessie’.

Daar bovenop kwam nog de eurocrisis, de angst voor een aanslag op het spaargeld door de overheden in hun drang naar geld om de begrotingsput te dichten en een zeer expansief monetair beleid door de centrale banken, waarbij vooral een verzwakking van de nationale munt werd nagestreefd.

Het zijn genoeg argumenten voor beleggers om een deel van hun vermogen in edelmetalen te beleggen, vooral in financiële producten. De edelmetalen piekten in 2011 maar de neergang is er pas sinds vorig jaar. Beleggers kregen meer vertrouwen in het financiële systeem en raakten ervan overtuigd dat de banken de crisis hadden afgeweerd. Ze zagen eerder signalen van deflatie dan van inflatie en liepen vooruit op een ommekeer in de Amerikaanse monetaire politiek.

Goud/zilverratio

De goudprijs die tussen 2001 en 2011 was geklommen is nu gezakt met ruim 40% waarvan 30% vanaf begin vorig jaar. Sinds de zilverpiek is de terugval wel 70% waarvan 50% vanaf begin 2013.

Zilver blijkt ‘goud met een hefboom’ te zijn, naar boven maar ook naar beneden. Zilver heeft ook een resem industriële toepassingen. De industriële vraag naar zilver is negatief beïnvloed door de verminderde groeiperspectieven voor de wereldeconomie en opkomende landen. Dit zorgt ervoor dat de goud/zilverratio op een erg hoog niveau zit. Goud is in termen van zilver duur en zilver is goedkoop en ondergewaardeerd.

De dalende zilverprijs laat echter toe om goede deals te maken en is dus niet volledig negatief. 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.