Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

China investeert in de ontwikkeling van Russische zilverbronnen

08-06-2015, 12:07

Het Chinese mijnbouwbedrijf South West Mining Company heeft een overeenkomst getekend met de Russische provincie Madagan voor de winning van zilver. Het bedrijf zal 8 miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van een nieuwe zilvermijn. China zal Rusland helpen met de ontwikkeling van zilverbronnen zoals Utro, Senon en Sentyabrskoye. Utro bevat naast zilverreserves ook antimoon. Dit edelmetaal wordt vooral gebruikt voor batterijen, soldeerverbindingen en electronica. De laatste twee bronnen bevatten naast zilver ook een economisch winbare hoeveelheid goud.

Rijke ondergrondse zilverbronnen in Madagan, Rusland

Rusland en China hebben een gezamenlijk belang om de zilverbronnen in de provincie Madagan aan te boren. Deze regio is rijk aan ondergrondse goud- en zilverreserves. In 2014 heeft de mijnbouwsector meer dan 24 ton goud en 961 ton zilver geproduceerd in Madagan. Het meeste zilver uit Rusland wordt gewonnen in Madagan. Deze regio komt wat betreft de goudproductie op de vierde plaats in het land. Rusland is, met een productie van 255 ton, sinds 2013 de derde grootste goudproducent ter wereld. Rusland staat, wat betreft de zilverproductie, op de vijfde plaats met een wereldwijde productie van 1700 ton. Meer dan de helft van het zilver wordt gewonnen in de ondergrondse zilverbronnen in Madagan. Als het aan China ligt mag deze hoeveelheid in de komende jaren nog flink verhogen. Eerder deze maand bleek ook al dat China National Gold Group Corporation en het Russishce Polyus Gold een strategische samenwerking zijn aangegaan ter bevordering van de winning van edelmetaal in beide landen. 

Aan het eind van 2015 moeten alle voorbereidingen zijn getroffen om te kunnen beginnen met de constructie van de zilvermijnen. Er zal onder andere een weg van 130 kilometer worden aangelegd naar een nabijgelegen smelterij waar het zilver na de winning verder verwerkt kan worden. 

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.