Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

China treedt toe bij vaststellen LBMA zilverprijs

23-03-2016, 00:00

Een grote Chinese bank heeft toegang gekregen tot een groep banken die de globale prijs van zilver vaststellen. Dit wordt gezien als een teken van verdere invloed van China op de wereldwijde financiële markten. Onlangs werd bekend dat de China Construction Bank Corp (CCB), de eerste Chinese bank zal worden om deel te nemen bij het bepalen van de Londen Bullion Market Association (LBMA) zilverprijs.

LBMA

De LMBA heeft haar hoofdzetel in London en was op initiatief van de Centrale Bank van Engeland in 1987 opgericht om de zilver- en goudmarkt te reguleren. Er zijn zes banken die deelnemen aan het vaststellen van de zilverprijs. Naast de Chinese nieuwkomer zijn het HSBC, JPMorgan Chase Bank, de Bank of Nova Scotia, de Toronto Dominion Bank en UBS.

Invloed China

De Chinese toetreding is belangrijk voor ze, omdat het China het vermogen geeft de officiële London zilverprijs te helpen vaststellen. Tevens stimuleren ze hiermee het belang van de Chinese yuan (ook wel renminbi genaamd). In november 2015 werd de yuan uitgeroepen tot een officiële reserve valuta, waardoor het op gelijke voet komt met andere krachtige wereldwijde valuta's zoals de Amerikaanse dollar, de euro en de Japanse yen.

Geloofwaardigheid

De LBMA zilver fix verloor geloofwaardigheid bij beleggers, omdat in het afgelopen jaar minstens tien keer is voorgekomen dat er buiten de vastgestelde prijzen werd gehandeld om zo de zilverprijs te beïnvloeden.

Bron: reuters.com en mining.com

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.