Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Dalende zilverprijs zorgt voor toenemende vraag

10-09-2015, 13:00

De zilverprijs is vorige maand gedaald naar het niveau van zes jaar geleden. In april 2011 leverde een troy ounce aan zilver nog ruim €48 op. De huidige zilverprijs ligt nu op zo’n €13 euro per troy ounce. Dit betekent dat zilver vanaf 2009 een enorme waardedaling heeft gekend en bereikt daarmee een dieptepunt.  


De vraag naar zilver

Over het algemeen in de vraag naar zilver stabiel. De recente daling van de zilverprijs heeft echter wel gezorgd voor extra vraag gezorgd in de industriële sector. Zevenenzestig procent van de totale jaarlijkse zilverproductie wordt in deze industrie verbruikt. Voor de productie van sieraden wordt wereldwijd zo’n 215 miljoen ounce verbruikt en voor de productie van zilverwaren is de vraag ongeveer 60 miljoen ounces. De vraag naar zilver wordt voor een deel ook bepaald door beleggers. In 2014 kwam de vraag naar zilver vanuit beleggers neer op zo’n 196 miljoen ounces. Bij dalende zilverprijzen zullen beleggers juist extra zilver gaan kopen. Dit blijkt bijvoorbeeld onder andere ook uit de run op de zilveren American Eagle munten.

 

Toenemende vraag naar zilver vanuit India

In het eerste halfjaar van 2015 is de import van zilver van India ook toegenomen met zo’n 35%. Het gaat hier in totaal om 3824 ton aan zilver. Als het land in dit tempo doorgaat met het importeren van zilver dan is de totale zilverimport van 2015 geschat op 7648 ton. De grote import van zilver in India was niet helemaal voorzien, er werd juist een daling van de zilver import verwacht in verband met de importheffingen van de nieuwe regering. In India is de zilvermarkt veel kleiner dan de goudmarkt. De geschatte zilvermarkt is $15 miljard ten opzichte van de ruim $100 miljard voor de goudmarkt.


Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.