Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

In beeld: verzwakkende euro erg gunstig voor zilverprijs

06-07-2016, 00:00

De zilverprijs steeg vandaag (6 juli) tot bijna 600 euro de kilo. Dit is een evenaring van de zilverprijs van augustus 2013. Zoals velen wel weten, wordt zilver net als de meeste grondstoffen uitgedrukt in dollars. Vervolgens vertalen we dit tot de koers in euro’s. Beleggers zijn dus afhankelijk van twee koersen: de zilverprijs in dollar en de euro/dollar koers. De afgelopen weken steeg de zilverprijs in dollars fors. Maar vlak ook het effect van de zwakke euro niet uit; zowel afgelopen jaren als in de toekomst. De euro/dollar wisselkoers daalde sinds 2013 van 1.35 naar 1.10. Deze 22% daling gaf zilver in euro’s een flinke duw in de rug.

Aan de hand van grafieken bekijken we hoe dat zit.

Bron: www.investing.com

Euro/dollar was in augustus 2013 1.35. Op dit moment is het 1.10.

 

Bron: www.investing.com

De zilverprijs in dollar was ruim 20 dollar per ounce in augustus 2013. Net als op dit moment. De zilverprijs in euro was € 482 op 1 augustus 2013. De zilverprijs in euro is vandaag € 588. Een stijging van 22%. Dit verschil is dus puur veroorzaakt door de dalende euro ten opzichte van de dollar. Immers, zoals te zien is in de grafiek, de zilverprijs in dollar is geen cent veranderd tussen augustus 2013 en vandaag de dag.

Record

De zilverprijs in dollar heeft in september 2011 gepiekt op 44 dollar een ounce. In het scenario dat de prijs van zilver weer dat record in dollars evenaart de komende jaren en we houden vast aan een euro/dollar wisselkoers van 1.10, dan zal de koers stijgen naar 1.293 euro per kilo. Met alle problemen in Europa, o.a. de verdeeldheid in de Europese Unie, is het aannemelijker dat de euro tegenover de dollar nog verder verzwakt dan de genoemde koers van eur/usd 1.10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.