Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Kopen van zilver steeds populairder onder particulieren

05-10-2015, 11:15

Op dit moment is er sprake van een toenemende vraag naar zilver, zowel vanuit beleggers als vanuit de industrie. Met name in China neemt de industriële vraag naar zilver ontzettend toe. De vraag kan dan ook bijna niet worden bijgehouden door de mijnindustrie. Zilver is historisch gezien altijd al een goed alternatief voor papiergeld geweest. Met de huidige spaarrentes verliest het spaargeld bovendien koopkracht, dit maakt investeren in zilver des te aantrekkelijker maakt.

Beleggen in zilver als alternatief voor geld en bescherming tegen inflatie

Beleggen in zilver wordt vaak gedaan door personen die verwachten dat er tekorten zullen ontstaan in de markt. Op een krappe markt ontstaan fysieke tekorten aan zilver. Hierdoor lopen de levertijd op zilveren munten bijvoorbeeld enorm op. De prijs van het edelmetaal zal hierdoor naar verwachting alleen maar stijgen.
 

Veel mensen kopen tegenwoordig ook zilver ter bescherming van inflatie. In China is het zelfs zo dat de overheid burgers adviseert om zilver en goud te kopen. De geldpersen draaien wereldwijd op volle toeren. Hierdoor wordt inflatie alleen maar aangewakkerd. Doordat men spaartegoeden wil beschermen zal de vraag naar zilver en goud oplopen waardoor ook de prijs van zilver omhoog zal gaan.

 

Financiële instabiliteit op de markt is voor veel mensen een reden om zilver te kopen als alternatief voor geld. Fysiek zilver heeft als voordeel dat geld niet per se bij de bank geparkeerd hoeft te worden. In het geval van Griekenland, waar het bankensysteem op slot zat, is het interessant om over fysiek zilver te beschikken. Zilveren munten zijn een vorm van fysiek geld, waarmee in geval van nood, betaald kan worden. Mocht er onverhoopt een dergelijke situatie zich voordoen in Nederland dan loopt u op deze manier minder risico op het kwijtraken van geld.

De best verkochte zilveren beleggingsmunten

Indien u zilveren beleggingsmunten wilt kopen dan zijn er een aantal opties. De meest populaire beleggingsmunten zijn de Maple Leaf Zilver uit Canada, de American Silver Eagle en de Philharmoniker Zilver uit Oostenrijk. Deze beleggingsmunten zijn erg bekend en zeer goed verhandelbaar. Neem eens een kijkje op onze website en zoek een kantoor bij u in de buurt waar deze en vele andere zilveren beleggingsmunten beschikbaar zijn.

 

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.