Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Prijs van zilver stijgt met 20% in 2015

20-01-2015, 00:00

Als we uitgaan van de zilverprijs in Euro’s, wat voor de meeste beleggers in de Eurozone relevant is, dan zien we dat de zilverprijs dit jaar bijna met 20% is gestegen. De daling van de Euro ten opzichte van de Dollar heeft hierbij zeker een rol gespeeld. In dertien handelsdagen werd de Euro 4,5% minder waard ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. De zilverprijs daalde in 2014 met 19,2% in Dollars en 8,25% in Euro’s.  Het rendement is inmiddels +9,7% vanaf december 2013 en de daling in Euro’s is goedgemaakt. Het verlies van 2014 in Dollars is nog niet geheel ingehaald, dit staat nog op iets minder dan 8%.  De zilverprijs in Amerikaanse Dollars steeg in 2015 met 14,3 procent.

Onrust

De onrust betreft Griekenland, Zwitserland en Duitsland kan prijs van zilver in 2015 verhogen. De problemen in de Eurozone zijn nooit opgelost maar slechts uitgesteld en de onrust in de Eurozone lijkt terug te zijn gekeerd. De hamvraag is hoe sterk de Euro is. Griekenland lijkt nog verder van huis te zijn dan eerder. De ECB wil het opkopen van staatsobligaties op korte termijn weer gaan introduceren maar schrapt Griekenland dit maal van de lijst. Duitsland verzet zich steeds meer tegen het beleid van de ECB. Ten opzichte van landen zoals Italië, Portugal, Griekenland en Spanje draait Duitsland relatief goed. De vraag hoe lang Duitsland nog in de Euro blijft is voor ons de belangrijkste vraag, in plaats van de vraag of Griekenland exit gaat of niet. Als een land van formaat zoals bijvoorbeeld Italië in de problemen komt kan Duitsland besluiten om zich terug te trekken.

Zwitserland

De communicatie van Zwitserland betreft het loslaten van de kunstmatige koppeling van de Zwitserse Franc aan de Euro blijft merkwaardig. De president van de SNB (Swiss National Bank) gaf een week voor de beslissing nog aan de koppeling te willen behouden. Na het bericht van de ontkoppeling daalde de beurs in Zwitserland hard en vanuit het bedrijfsleven werd kritiek openlijk geuit. In vijf handelsdagen is de SMI met 11% gedaald, de Zwitserse bank verloor minimaal 50 miljard dollar in een dag. De beslissing is wellicht genomen op basis van plannen die nog niet bekend zijn gemaakt maar al wel bekend zijn onder centrale bankiers. Dit valt nog te bezien.

Het knappen van de schaliebubbel door de daling van de olieprijs, de onrust in de Eurozone en de spanningen tussen het Westen en Rusland zijn flinke bedreigingen voor het herstel van de economie en kunnen de goud- en zilverprijs verhogen. 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.