Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Productie zilver 3,8% gestegen in 2014

18-02-2015, 15:07

Ten opzichte van 2013 is de productie van zilver met 3,8% gestegen. De totale wereldwijde productie van zilver kwam volgens onderzoeksbureau Focus Metals uit op een nieuw record van 854 miljoen ounces. Zilver wordt voor 70% als bijproduct gemijnd door goudmijnen en basis metaalmijnen. Er was een piek in de zilverproductie in 2014 ondanks de forse prijsdaling van 65% sinds 2011.

Sinds de top van $1900 per troy ounce in 2011 is de goudprijs met 36% gedaald. Sindsdien zijn de prijzen van basismetalen ook sterk gedaald. De prijs van zink en lood zijn met 54% gedaald en de koperprijs met 45%. Tijdens de hogere prijzen in 2011 heeft de mijnsector diverse projecten opgestart en veel nieuwe investeringen gedaan. De productie is later op gang gekomen dat het moment van opstarten van projecten of investeren. De goud en zilverproductie loopt hierdoor nog steeds op, daar waar de goud- en zilverprijs al sterk zijn gedaald.

Focus Metals zag in mei van 2014 een piek in de zilverproductie, de totale productie nam in 2014 met 3,8% ten opzichte van het jaar daarvoor. Voor de komende jaren voorziet het onderzoeksbureau een afvlakking van de zilverproductie. Dit als gevolg van de lage zilverprijs en omdat primaire zilvermijnen het zilver met verlies verkopen. De nieuwe projecten worden gestaakt en de investeringen uitgesteld, afwachtend op een hogere zilverprijs. De daling in de prijs van goud, zink en lood heeft impact op de bedrijven die zilver produceren als bijproduct. De output van zilver daalt als gevolg van daling in de output van goud, zink en lood.

Zilverproductie toename afkomstig van nieuwe mijn

De toename van de zilverproductie is voor ruim 50% te danken aan Tahoe Resources, een nieuwe productieve mijn in Guatemala. De zilverprijs komt onder druk te staan wanneer de zilverprijs verder daalt. De output kan aanzienlijk afnemen. Ook dit jaar zal de zilverprijs verder daling volgens een onderzoek onder 29 analisten. Ze hanteren een gemiddeld koersdoel zilverprijs van $16.76 per troy ounce. De industriële vraag naar zilver is stabiel. Door nieuwe technologische toepassingen zal deze vraag de komende jaren verder groeien. De vraag naar zilveren baren en munten vanuit beleggers is goed voor de tweede plaats. Vraag en aanbod blijven dicht bij elkaar waarbij de afgelopen jaren de vraag in de zilvermarkt groter is dan het aanbod. 

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.