Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Stijging van zilverprijs loopt voor op koers van zilvermijnen

01-01-2015, 00:00

In de eerste elf handelsdagen van 2015 is de koers van zilvermijnen met 16,24% gestegen. Vorig jaar steeg de grootste groep producerende zilvermijnen (die we al een jaar volgen) veel harder terwijl het juist dit jaar de zilverprijs is die hard omhoog schiet. De ontwikkelingen van de koersen blijven achter bij de stijging van de prijs van zilver. Deze is in de eerste elf handelsdagen met bijna 13% gestegen. De koers van de groep zilvermijnen gaat bij zo’n stijging met factor 3 tot 5 omhoog.

De zilverprijs steeg in 2014 7% in de eerste 21 dagen van het jaar. De koersen stonden gemiddeld zo’n 31% hoger. De mijnen stegen bijna 4 keer harder dan de zilverprijs. De factor kwam in 2015 uit op 1,25%. Koersen van de individuele zilvermijnen stegen tussen de 2 en 32%. Silver Standaard Recources (SSRI) was de grootste stijger met 32,6%. Op de tweede plaats kwam Excellon Resources met  30,7% gevolgd door Endeavour Silver op de derde plaats met 24,4%. Met een stijging van 1,96% staat Impact Silver onder aan de lijst. 

Zilverprijs en koers zilvermijnen

Afgelopen drie jaar heeft de daling van de zilverprijs een enorme impact gehad op de primaire zilvermijnen. De koersen zijn met een gemiddelde kostprijs van $19 per ounce zilver hard gezakt. Wanneer de zilverprijs rond de $16 ligt zijn er drie zilvermijnen die zilver met winst kunnen verkopen. Er wordt met de huidige zilverprijs van $17,72 nog steeds verlies geleden door het merendeel van de zilvermijnen. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het achterlopen van de koersen van zilvermijnen op de zilverprijs. Een andere reden is het negatieve sentiment van de afgelopen jaren rondom de zilvermijnen. Een omslag hier in kost veel tijd.
Zilvermijnen kunnen in koers terrein winnen ten opzichte van de zilverprijs als deze zich verder zal herstellen boven de $19 per troy ounce. De stijging van 13% is een goede stap in de richting maar het herstel in prijs zal voor een echt herstel van de koersen van zilvermijnen structureler moeten zijn. Dit moet nog blijken. 

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.