Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilver de beste belegging van 2015?

26-02-2015, 11:35

Er waren nadat de zilverprijs in 2011 de top van $50 bereikte nog maar weinig mensen die de klap van $15 dollar per troy ounce verwachtten. Toch zat zilver sindsdien in een flinke neerwaartse spiraal, een zogeheten ‘downtrend’. Ondanks het feit dat zilver een stuk langer dan verwacht onder de $20 per troy ounce zit lijkt het er toch op dat de zilverprijs wel eens hard omhoog kan gaan door de toenemende vraag als gevolg van deze lage zilverprijs. De wereldwijde productie van fysiek zilver uit de mijnsector staat tevens enorm onder druk. De mijnen kunnen door de lage koersen maar erg moeilijk winstgevend zilver uit de grond halen. Het lijkt er dus op dat zilver snel zijn weg terug omhoog kan vinden en dat er een einde komt aan de  ‘downtrend’.

Het is echter altijd verstandig rekening te houden met meerdere scenario’s. De zilverprijs kan ook samen met aandelen en vastgoed hard naar beneden gaan rond september 2015. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zilver te kopen in verschillende stappen. Een flinke daling van de zilverprijs leidt vaak tot tekorten op de fysieke markt voor zilver. De levertijden van zilveren munten lopen enorm op en nieuwe orders worden vervolgens geweigerd door de producenten. In dit geval is het niet verstandig om langer te wachten met het kopen van zilver.

In december handelde zilver op $15,46 dollar per ounce, een bijzonder laag niveau. Dit kwam niet alleen door de hoge koersen tot en met 2011 maar ook door de enorme geldcreatie die sinds toen heeft plaatsgevonden bij de centrale banken. Het lijkt er nu sterk op dat zilver bezig is om zichzelf uit de put te trekken en de zilverprijs zou wel eens flink kunnen gaan stijgen. 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.