Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilveren munten blijven populair

04-12-2014, 00:00

In het derde kwartaal van dit jaar heeft de Royal Canadian Mint 5,4 miljoen zilveren Maple Leaf munten verkocht, een daling van 19,4% ten opzichte van vorig jaar toen er 6,7 miljoen munten werden verkocht in dezelfde periode. Echter, als we naar het totaal van de eerste drie kwartalen kijken zien we dat de verkoop dit jaar met 20,8 miljoen munten hoger is dan vorig jaar.

Zilver is nu relatief goedkoop ten opzichte van goud , wat de populariteit van de zilveren munten kan verklaren.  Op 4 december 2014 kostte een troy ounce goud ongeveer hetzelfde als 74 troy ounce zilver. Dit is de hoogste ratio in vijf jaar tijd. Beleggen in zilver is sinds het begin van de crisis populairder geworden bij een grotere groep mensen. Een aantal argumenten om de populariteit van beleggen in edelmetalen te verklaren zijn de angst voor inflatie, zorgen over de toekomst van het financiële systeem en de wens om tastbare bezittingen te hebben de zijn waarde behoudt.

Door de prijsdaling ontstond er een stormloop op zilveren beleggingsmunten van verschillende munthuizen. De wachttijden zijn hierdoor opgelopen en de premie op de munten is gestegen. Beleggers die willen wachten kunnen nu al de nieuwe Maple Leaf munten voor 2015 bestellen. 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.