Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilveren beleggingsmunten momenteel slecht leverbaar

28-09-2015, 11:30

De levertijd op zilveren munten van één troy ounce zoals de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker is momenteel erg lang. Munthuizen hebben reeds geprobeerd om meer zilveren munten te produceren maar desondanks zijn de leveringsproblemen nog niet verholpen. De vraag naar zilveren munten is momenteel zo hoog dat de leveranciers de levertijd zelfs niet kunnen indiceren. De premie op zilveren munten is daardoor de afgelopen weken ook toegenomen.

Populariteit van zilveren munten

Sinds de economische crisis is de populariteit van zilveren munten erg gestegen. Munthuizen braken zowel als in 2013 als in 2014 hun verkooprecords. Zo verkocht US Mint, wereldwijd het grootste munthuis, 44 miljoen zilveren munten. Vóór de crisis verkochten zij jaarlijks zo’n 10 miljoen beleggingsmunten verkocht.  Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om het vermogen te verspreiden en besluiten om zilver te kopen. In tegenstelling tot beleggingsgoud betaal je over zilver baren dus 21% BTW. Zilver is belast met BTW omdat dit edelmetaal door de overheid wordt aangemerkt als industrieel metaal. Zilveren munten vallen daarentegen onder een gunstige BTW margeregeling. Beleggers kiezen daarom veelvuldig voor het kopen van zilveren munten waardoor dit product snel uitverkocht raakt. De zilverprijs is de afgelopen jaren bovendien gedaald waardoor de vraag naar zilveren munten juist is gestegen.  

Alternatieven voor zilveren munten

Al meer dan een maand zorgt het tekort aan zilveren munten en de achterstand qua bestellingen ervoor dat beleggers op zoek moeten naar alternatieven voor het kopen van zilver. Omdat het niet duidelijk is wanneer de zilveren beleggingsmunten weer goed leverbaar zijn, zouden beleggers ook kunnen kiezen voor zilveren baren. De zilveren baren van 100 en 1000 troy ounce zijn van BTW vrijgesteld en zijn bovendien direct leverbaar.

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.