Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilveren Mexicaanse munt Libertad minder goed verkocht

13-02-2015, 13:29

In 2014 is de Zilveren Mexico Libertad minder goed verkocht dan in 2013. Het nationale munthuis Casa Moneda de Mexico produceert de beleggingsmunt die voor 99,9% uit puur zilver bestaat. De Mexico Libertad is niet minder populair onder beleggers dan bijvoorbeeld de zilveren Maple Leaf of de American Eagle.

Laaste jaren zijn de verkopen vrij stabiel, het Mexicaanse munthuis verkoopt per jaar zo’n 858.000 ounces. Dit is slechts 2% van wat de US Mint (Eagle) in een jaar haalt en 3% van de aantallen die de Canadian Mint (Leaf) haalt. In 2014 lag de verkoop van de Mexico Libertad 3,7% lager ten opzichte van 2013. Het aantal stuks dat verkocht werd kwam uit op 823.091 stuks. Vergelijkbaar met de verkoop van zilveren munten door andere munthuizen de laatste paar jaar laat de verkoop van het Mexicaanse munthuis een stabiel beeld zien. 

Afgelopen jaar was de verkoop van gouden munten ronduit slecht. Bij de meeste munthuizen lag de daling boven de 30% vergeleken met het jaar daarvoor. De goud/zilver ratio speelt hierbij een grote rol. Op dit moment staat de ratio op 1/71, goud is dus 71 keer duurder dan zilver. De afgelopen jaren ligt de gemiddelde ratio op 1/40, daarom kiezen beleggers eerder voor zilver dan goud.

De zilverprijs ging goed van start dit jaar, echter is er afgelopen twee weken wel weer aardig wat winst ingeleverd. De zilverprijs staat op dit moment op $17,36  per troy ounce. In Dollars is zilver ruim 10% gestegen en in Euro’s is dit iets meer dan 17%.  De goudprijs deed het een stuk slechter, goud noteert momenteel $1229,60 per troy ounce. Het rendement van goud ligt dit jaar op 10,4% in Euro’s en op 3,98% in Dollars. 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.