Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilverprijs breekt uit

25-04-2016, 00:00

De zilverprijs bleef begin 2016 wat achter op de stijgende goudprijs, maar heeft in april de achterstand omgebogen in een voorsprong. Begin april kostte het witte metaal 420 euro per kilo. Op dit moment noteert de koers 485 euro per kilo. Een stijging van 14% in een paar weken. Goud steeg in april tot nu toe 3%. Ook is het positief dat de zilverkoers in dollar door de 16 dollar per ounce brak, waardoor er technisch gezien ruimte is om te stijgen naar 20 dollar een ounce.

Goud/zilver ratio

Omdat zilver nu relatief goedkoop is ten opzichte van goud, geven veel beleggers nu de voorkeur aan zilver. We spreken dan over de goud/zilverratio. Je krijgt nu 75 troy ounce zilver voor een ounce goud, terwijl je de afgelopen twintig jaar gemiddeld 40 a 50 ounce zilver kreeg voor een ounce goud. Mocht die ratio weer terugkeren naar het lange termijn gemiddelde, dan zal zilver dus tientallen procenten moeten stijgen.

Verkoop zilveren munten explodeert

De verkoop van zilveren munten is in de eerste maanden van 2016 fors gestegen. Neem bijvoorbeeld de zilveren American Eagle. De US Mint verkocht afgelopen januari 5.594.500 ounces zilver. Dat is een stijging van 7.7% oftewel 424.500 ounces meer dan in januari 2015. In februari namen de verkopen toe met 58% vergeleken met een jaar eerder. Ook bij het Goudwisselkantoor steeg de verkoop van zilver enorm in het eerste kwartaal, 25% meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Niet alleen grote beleggers en investeerders kopen edelmetalen. Ook steeds meer particulieren zetten een deel van hun spaargeld om in fysiek zilver. Bijkomend voordeel is, dat op zilveren munten geen btw hoeft te worden betaald. Behalve ounce munten is er nog een interessante mogelijkheid: het kopen van zilveren guldens en rijksdaalders.

 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.