Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilverprijs goed van start in 2017

17-02-2017, 11:00

De eerste maand van het jaar is traditioneel een goede maand voor de zilverprijs. Sinds de jaarwisseling steeg de zilverprijs in dollars met zo’n 6%. En dat in een periode waarin de Dow Jones floreerde en de 20.000 puntengrens doorbrak. Daar kun je uit concluderen dat er naast een hosanna op de beurs, ook angst is onder beleggers. Ze houden goud of zilver in hun portefeuille, omdat er vele onzekerheden zijn. 

Oorzaken

Er zijn ook nog andere zaken die zorgden voor een stijgende goud- en zilverprijs. Chinees nieuwjaar eind januari, de Tukse president Erdogan die zijn bevolking opriep buitenlandse valuta om te wisselen in goud of lira, de Brexit onderhandelingen, onzekerheid over het beleid van Donald Trump en Griekenland dat de komende maanden weer in een nieuwe crisis dreigt te raken.

Zwakke euro

De alsmaar zwakker wordende euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar, is gunstig voor de zilverprijs in euro’s. Immers, de zilverprijs wordt uitgedrukt in dollars en dus zijn wij Europeanen ook afhankelijk van de wisselkoers euro/usd. Als we de grafiek bekijken zien we dat de afgelopen jaren een euro eerst ruim 1,50 dollar waard was en nu nog maar 1,06 dollar. Dat geeft de zilverprijs in euro een boost van 30%. Met de verkiezingen voor de deur in Nederland, Frankrijk en Duitsland waar anti-EU partijen bovenaan staan in de peilingen, zal dat ervoor zorgen dat de euro nog verder zal verzwakken.

 

 

Zekerstellen van vermogen

Om te voorkomen dat uw euro’s straks nog veel minder waard worden, kan het nu verstandig zijn om een deel van uw spaargeld om te zetten in fysiek zilver. Het kopen van zilver in de vorm van baren of munten (munten zijn btw-vrij) kan een interessante optie zijn. Zowel voor het behalen van rendement als voor het zekerstellen van uw vermogen.

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.