Kopen of Verkopen? Kom direct langs
bij een van onze kantoren

Zilverprijs zal stijgen door afnemende zilverproductie

24-08-2015, 10:25

De zilverprijs is in de afgelopen 4 jaar met zo’n 70% gedaald en ook is de zilverproductie de afgelopen maanden sterk afgenomen. De belangrijkste zilvermijnen verkopen zilver al voor een langere periode met verlies.

Grootste zilver producenten wereldwijd

Volgens The Silver Institute is Mexico de grootste zilverproducent wereldwijd, gevolgd door Peru. Samen zijn deze twee landen verantwoordelijk voor 36% van de totale zilverproductie. China staat als producent van zilver op de derde plaats, gevolgd door Australië. Deze vier landen vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale productie van zilver. In de eerste helft van 2015 hebben de primaire zilvermijnen de zilverproductie zien dalen met 3%. Door de afnemende zilverproductie wordt op langere termijn een tekort aan zilver verwacht waardoor een stijging van de zilverprijs niet lang op zich zal laten wachten.

Zilver niet alleen afkomstig uit zilvermijnen

De productie van zilver is niet compleet afhankelijk van zilvermijnen. Meer dan de helft van de zilverproductie komt als bijproduct uit andere mijnen. Van de jaarlijkse productie komt bijvoorbeeld zo’n 35% van het zilver uit zink- en loodmijnen en 18% uit kopermijnen.

Zilverprijs zal gaan stijgen

Onderzoeksbureau Capital Economics verwacht een stijgende zilverprijs in 2017. De belangrijkste reden hiervoor is een daling in de zilverproductie. De dalende zilverprijs zal dan ook leiden tot een lager aanbod van zilver. Een lagere zilverpijs zal daarentegen zorgen voor een stijgende vraag naar zilver. Het onderzoekbureau ziet een grote vraag naar zilver vanuit beleggers waardoor er in 2015 een tekort aan zilver zal ontstaan. De zilverkoers zal, volgens Capital Economics, aan het eind van dit jaar met zo’n 11% stijgen. Op lage termijn wordt een stijging van 48% verwacht ten opzichte van de huidige zilverprijs.


 

Actuele zilverkoers

Hieronder treft u actuele koersen van goud, zilver, platina en palladium. De koersen zijn actueel, in Euro en per kilo.

24 uur Zilver

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijs in euro per kilo

Uw zilver verkopen?

Laatste zilver nieuws berichten

© Copyright Zilverprijs.nl 2013 - Alle rechten voorbehouden

Links & Disclaimer

Zilverprijs.nl wordt door klanten gemiddeld met een 0,0 / 5,0 beoordeeld op basis van beoordelingen.