Zilver piekt boven de duizend dollar per kilo en de goudprijs steeg naar recordhoogte

Zilver piekt boven de duizend dollar per kilo en de goudprijs steeg naar recordhoogte

Juli 2024 zal de geschiedenis ingaan als een bijzondere maand voor de edelmetaalmarkt. De zilverprijs is sinds februari ruim 30% gestegen, terwijl goud een nieuwe piek bereikte, gedreven door een combinatie van economische onzekerheid en stijgende vraag vanuit zowel beleggers als industrieën.

Zilver noteerde deze maand een prijs boven de duizend dollar per kilogram; deze bijzondere stijging was eerder dit jaar voor het eerst te zien. De koersstijging van zilver komt door de toenemende vraag vanuit technologische sectoren en de groene energiesector. Zilver is namelijk erg belangrijk voor de productie van zonnepanelen en elektrische voertuigen vanwege zijn unieke eigenschappen en vele toepassingen. Zilver biedt niet alleen bescherming tegen inflatie, maar heeft ook aanzienlijke industriële waarde, wat het tot een veelzijdige en aantrekkelijke belegging maakt.

Goud, het klassieke toevluchtsoord voor beleggers in tijden van financiële instabiliteit, steeg naar een nooit eerder gezien niveau van ruim 2470 US dollar per troy ounce. Dit weerspiegelt het groeiende vertrouwen van investeerders in goud als veilige haven in een onvoorspelbare wereldeconomie.